UNG DANSEKUNST



Vi oplever, at der ofte mangler inspirerende dansetilbud til de unge, som har lyst til at mødes i dansefællesskaber, også efter grundskolen. For at skabe grobund for både fællesskaber og talentudvikling indenfor dans, samarbejder vi med kommuner og foreninger om at udvikle danseprojekter for unge.


I Tiny Dancer skaber vi dansefællesskaber for unge, som har lyst til at mødes for at danse og selv være med til at lave forestillinger – kunstneriske fællesskaber med fokus på teknik, kreativitet og koreografi.





I 2024/25 arbejder Tiny Dancer sammen med Rudersdal Kommune, Ung i Rudersdal og RuBA (Rudersdal BevægelsesAkademi) om et danseprojekt, hvor unge mellem 15 og 20 år møder professionelle kunstnere, lærer nye danseteknikker og udvikler deres kreativitet gennem dans og koreografi. 

De unge får lov til at prøve kræfter med danseteknikker indenfor contemporary dance, bla. floorwork, partnering og release teknik. De introduceres for nye redskaber til at skabe og performe scenekunst med fokus på den kreative proces. I projektet udvikles desuden et produkt/en forestilling, hvor de unge skal være med til at tage koreografiske valg og være performere.


Det kunstneriske tema for projektet er ”The dark side of the loop”, og i dette tema undersøger deltagerne vores underbevidsthed og skygger, i vores søvn og drømme.


Formidlere i projektet
I projektet vil de unge møde forskellige professionelle kunstnere i processen, både dansere og lyd- og videokunstnere. Det kunstneriske hold omkring er sammensat af: 


Mette Møller Overgaard - koreograf og formidler
Mette er en dansk koreograf, danser og danseformidler, baseret i København. Hun er Uddannet i 2014 på Statens Scenekunstskole som danseformidler, og har tidligere studeret scenedans på Iwanson International  2006-2009.

Mettes koreografiske interesse finder hun i det sted-specifikke, deltagerinddragende og performative arbejde. Nogle tilbagevendende temaer i hendes arbejde handler om fællesskaber og empati. Med et centralt fokus på relationen mellem performer og publikum, bliver det interaktive rum og deltagernes oplevelse det centrale.

Mette Overgaard har erfaring med at arbejde research-baseret og omsætte disse erfaringer til scenekunstnerisk produktion der rækker ud til et bredt publikum. 


Raphaël Eder Kastling - Danser og formidler

Raphaël er en alsidig danser og koreograf med en MFA i Dans og Participation fra Scenekunstskolen i Danmark og en BFA fra Amsterdam University of the Arts. Han har undervist og optrådt ved adskillige prominente institutioner og festivaler, både nationalt og internationalt. Raphaël har arbejdet med mange anerkendte kompagnier som Holstebro Dansekompagni og Uppercut Dansekompagni, hvor han har bidraget som koreograf og danser i adskllige projekter rettet mod børn og unge.


Emil Vodder - musiker og lyd
Emil er en multidisciplinær kunstner med en baggrund i rytmisk saxofon og komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium. Hans praksis omfatter performancekunst, installationer, skulpturer, koncerter og scenekunst, ofte med en tværmediel tilgang inspireret af BAUHAUS-skolen. Emil arbejder freelance som komponist, musiker og lys- og lyddesigner, og har været involveret i en række projekter og forestillinger i forskellige kunstneriske kontekster​​.


Nanna Nielsen - Visuel antropolog og dokumentation

Nanna Nielsen er en erfaren visuel antropolog med over 20 års erfaring i at observere sociale mønstre og lave film med en åben og undersøgende tilgang, ofte med et humoristisk twist. Hun har arbejdet som instruktør, kamerakvinde og klipper på en række udstillings-, forestillings- og forskningsfilm, hvor hun har samarbejdet med institutioner som Aalborg Universitet og Roskilde Kommune. Nanna har en særlig evne til at interviewe mennesker fra forskellige baggrunde og integrere etiske overvejelser i sit arbejde.



Kom og afprøv om projektet er noget for dig i en åben workshop 

lørdag d. 24. august  kl. 14.30 - 16 på Mariehøj Kulturcenter


Det kræver ingen tilmelding - bare duk op i træningstøj og tag gerne en ven eller veninde med!

Projektets aktiviteter
Der er undervisning i dans og kreative værksteder hver torsdag kl. 19-21 på Mariehøj Kulturcenter fra uge 36-50 2024 og uge 2- 17 2025 (ferie i uge 42 og 7). Vi har første undervisning d. 5. september 2024.
Dertil kommer to weekend-camps, som aftales nærmere med jer.


Hvordan tilmelder jeg mig? 

Er du ung i Rudersdal og  interesseret i projektet og gerne vil deltage, så kan du få yderligere information her:

Tilmelding til Ung Dansekunst 


Som en del af tilmeldingen skal du skrive en mail til os i Tiny Dancer, på info@tinydancer.dk, hvor du skriver lidt om dig selv og udtrykker kort, hvorfor du gerne vil være en del af Ung Dansekunst i Rudersdal. 

Du SKAL tilmelde dig en hel sæson og der er mødepligt.  Der er maks. 30 pladser, og først til mølle-princippet gælder. 


Det er gratis at deltage i projektet, men du skal være klar til at investere tid og engagement i projektet.